03 november 2009

Krupp!

Jaha då har man fått tillbaka lite av sina surt förvärvade skattepengar.

Min lilla skrutt fick efter en badminton-match med sin pappa en hes, skällande hosta. Efter samtal med sjukvårdsrådgivningen sa de att vi skulle åka in med lillen.

Pappan som snart ska bli varannan-vecka-pappa fick äran att åka in med båda kidsen. Båda fick åka för att den äldsta har haft en annan sorts hosta länge. Båda blev kollade. Den äldstas hosta var det ingen fara med, men med lillen var det värre.

Eftersom jag gillar att ha kontroll så har det alltid varit jag som gjort de akuta sjukbesöken. Alltså: Been there done that.

Så pappan fick verkligen lära sig med råge hur det går till på dessa besök. Han fick med sina barn flänga runt bland sjukhusen. Först husläkar-akuten och sen på remiss till Akis. Efter ca 5 timmars väntande, undersökningar, blodprover etc ringer pappan mig och säger att de vill ha lillen kvar på observation över natten. Lilla mammsen fick snällt packa och åka in för att sova över på sjukan med lillen.

Jag kom lite för sent för att få middag (men jag åt halva lillens portion, mmm gott), men på kvällen serverades det fika på rummet. Lillen var i sjunde himlen tack vare massor av videofilmer och en tv. Så han låg så snällt och fint i sin sjuksäng och gluttade tv, medans jag låg i den andra och läste Trading-guide som för övrigt faktiskt är bra och intressant. Där låg vi i varsin säng, läste, tittade på tv och fikade.

Sen tog vi en prommis och shoppade lite candy. Vi sov som prinsar och prinssesor i den sköna sjukhus sängarna.
På morgonen serverades valfri frukost PÅ SÄNGEN.

Jag har alltid gillat sjukhus, men (ta i trä) så har vi aldrig varit där under några allvarliga omständigheter.

Vid 13 tiden så blev lillen utskriven med en diagnos, FALSK KRUPP.

Nu är han mycket bättre, men får vara hemma och krya på sig.

1 kommentar: