27 oktober 2009

Mitt första aktieköp!

Jag har gjort en ren chansning. I morse gjordes mitt första aktieköp, vilket kändes jätte läskigt. Jag köpte Melker Schörling. Who the hell is Schörling??

I alla fall så loosade jag 22 kr direkt, men när börsen stängt så hade jag plötsligt tjänat 33 spänn. Ska jag sälja?

13 kommentarer:

 1. Det lilla jag vet om aktiehandel är att de som sysslar med det verkar ha NÅN form av strategi... Så, vad gjorde att du köpte just M S...? *asg*
  Avvakta.

  SvaraRadera
 2. SÄLJ för fan!! Du har just tjänat ihop till en tiondels läppglans!

  SvaraRadera
 3. Barba: Jag har inget mer att köpa FÖR, men som tur är så har jag inte gjort det för nu ligger jag 105 kr back.

  Gustaf: Jo, en liten strategi har jag allt ;-). Jag köpte denna för det var ett investmentbolag. Känns bra när de har innehav i olika företag. Jag kommer att köpa ca 5 olika aktier. Tillräckligt för en nybörjare att ha koll på. Men nu ska jag lära mig först utav Melker hur allt funkar. Loosar jag min fyra tusen så gör jag, men jag kommer nu att lära mig vad saker och ting handlar om. Näst köp som jag gör kommer jag vara mer påläst, om företaget. Nu var jag så ivirig. Ville bara shoppa ;-). Jag kommer att vara en långtidsinvesterare, inte köpa och sälja hela tiden.

  SvaraRadera
 4. Flygis: Tack för tipset, precis så kände jag, men nu ligger jag back 105 kr. Där rök ett halvt Lancome läppglans :-((

  SvaraRadera
 5. Jag började också med en chansning när jag startade min karriär inom aktiehandel. Just den aktien har sjunkit med över 60% sen köp. Egentligen borde jag sälja den men jag har kvar den som ett minne på hur det kan gå om jag inte läser på=)

  Långsiktigt är bra! Ett tips är att inte kolla kursen dagligen om du har en långsiktigt strategi. Det kan iofs vara bra när du lär dig men få inte panik så att du råkar trycka på säljknappen bara för att kursen sjunker lite.

  SvaraRadera
 6. A s f: Sen jag köpte aktien så har jag varit inne och kollat kursen flera gånger per dag, en gång har inte räckt :-)). Men jag kommer nog att i vilket fall som helst (nergång eller uppgång) så kommer jag ha kvar denna aktie som ett minne och jag hoppas då självklart att det blir ett vackert minne och inte en sänkning på 60%.

  Kollade precis kursen och nu har ligger jag på 181 kr plus ;-)

  Jag har fler frågor men jag går till din blogg i stället i fall du inte kollar detta.

  SvaraRadera
 7. J: Jag har inte räknat med courtaget, men i så fall så, om jag har förstått det rätt så är det minus 39 kr. Fast sen är det någon annan kostnad också som jag inte har satt mig in i som är 0,0 någonting %. Kanske någon års avgift??

  SvaraRadera
 8. Det beror på vilken mäklare du har. Gissar på avanza bas om du har 39 i courtage?
  Räkna alltid med courtage, det gör att du köper dyrare och säljer billigare. Om du ignorerar det så missar du de 80 kronor du förlorar vid varje affär.
  Och fundera på om du ska trada eller köpa och hålla långsiktigt. =)

  SvaraRadera
 9. Verkligen vuxenpoäng där ;)

  SvaraRadera
 10. Suzan och dianan: Tänkte att det kanske är dags för mig att bli vuxen. Bättre sent än aldrig ;-)

  SvaraRadera