09 oktober 2009

Mitt nya intresse! Spänningen är olidlig.I går träffade jag en kompis. Vi har alltid det så trevligt när vi träffas.
I går blev det det gamla vanliga köpcentret, där vi åt middag och pratade utan andrum ;-)

I alla fall så berättade jag för henne att jag har fått ett nytt intresse och när jag säger det så skrattar hon högt. Jag förstår varför hon skrattar, för hon tycker att det är sååå jag. Hon berättade att hon i bland ska beskriva mig för andra vänner till henne och då beskriver hon mig som en tjej som alltid har något nytt på gång. Hon dramatiserade sin beskrivning som inte går att berätta här. Roligt som fan var det i alla fall.

Det är verkligen jag och som jag alltid skyller på så är det för jag är född i tvillingarnas tecken.

Alltid när jag får ett nytt intresse så blir jag som uppslukad, sen ledsnar jag också rätt fort. Det enda som jag inte har ledsnat på är att vara Redovisningskonslut och att ha ett eget företag, vilket jag tycker är enorm TUR!!

Mitt nya intresse...,jaha nu är det nog en del av er som kommer att sluta läsa efter detta ord..., EKONOMI. Är du kvar? Någon? Hallå?

Jag är kvar i alla fall. Jo, Hushållsekonomi och Aktier är inriktningarna. Detta kanske inte kommer som någon chock för er, eftersom en Redovisningskonsult arbetar inte med något annat än ekonomi, men i detta fall, företagsekonomi. Plus att ni också kanske ser att jag har lagt upp många ekonomi bloggar på min blogg.
Hushållsekonomi och Aktier har kommit upp pga att min nya status: Singel med två barn, radhus och en ny bil. Hur ska jag få ekonomin att gå ihop? Shit vilken utmaning och en utmaning som jag ser fram emot. Spännande!

I går kväll kom jag i säng kl 01,00 och jag är INGEN kvälls människa. Jag läser ekonomibloggar, gör hushållsbudget i excell etc. Så roligt! I natt drömde jag om excel tabeller hela natten tror jag. Jag beställde också en bok som heter Tradingguide som jag hittade via google skulle vara en mycket bra bok vad gäller aktier.


Den inhandlades på CDON som var det billigaste alternativet jag hittade.


Jag köpte också denna. Den kostade 39 kr och kan väl knappast skada om ekonomi har blivit ett stort intresse.

Jag ska lära mig så mycket som möjligt innan jag ledsnar ;-)

8 kommentarer:

 1. Grymt kul ju! =) Börjessons bok är en riktigt bra början. Även om jag inte håller med honom i vissa aspekter så säger han mkt klokt. Håll intresset uppe nu =)

  SvaraRadera
 2. J: Ja det känns jätte kul. Ekonomi är ju aldrig fel att kunna. Jag kommer att hänga på din blogg och dina bloggkollegor. Jag kommer nog också fråga om råd speciellt gällande aktier. Vad bra att du också tycker att Tradingguide är bra. Jag kan knappt bärga mig tills jag får den.

  SvaraRadera
 3. Jag tror du kan spara mycket pengar på att låta pappan ta hand om barnen, sälja bilen samt hyra ut några rum (alla) i radhuset till bostadslösa studenter.

  SvaraRadera
 4. Gustav: hahaha det var inga alternativ :-) Otroligt bra då det skulle faktiskt spara en hel del, men för min del ska det kosta lite för att ligga på topp, men ändå kunna ha kontroll på ekonomin och kanske göra lite klipp på aktier i framtiden. Måste bara lära mig MER om aktier.

  Sen vill jag också säga att det har väl aldrig varit så många kommentarer från killar på min blogg tidigare ;-). Det här med ekonomi verkar ju bra. Är inte ekonomi killar rätt rika?

  SvaraRadera
 5. Ekonomi? Låter ju...typ kul ;)

  SvaraRadera
 6. Menade andra boken, tradingguide har jag inte läst =)
  Precis som du säger, ekonomi är aldrig fel att kunna, och de som verkligen förlorar i längden är de som inte tycker det är värt att avsätta en timme i veckan för att lära sig nåt nytt. Och du är självklart välkommen att fråga på! =)

  SvaraRadera
 7. Barba: Kom igen nu! Säg efter mig: I love money och sen I love ekonomi :-)

  Diana: Se ovan!

  J: Jag har fått hem Tradingguide nu och det var en tjock inbunden bok. Jag trodde det var en liten pocket bok, TYP. Men jag längtar att få börja läsa den. Och tack för att det går bra att fråga dig om det är något jag undrar. Kommer säkerligen att blogga om boken, trots att mina blogg läsare verkar måttligt roade ;-)

  SvaraRadera