20 januari 2009

Dunder effektiv motionstips på vintern!

Jag har motionerat själv med detta och jag nästan känner hur det bränner fett.

Bil ingår inte, utan om du ska ta dig någonstans så är det kollektivtrafiken som gäller. Dessa tips gäller endast vintertid.

Om du har ett aktivt jobb - byt - till ett stilla sittande t ex redovisningskonsult. Motionen man får då tror jag är mer effektiv. Den nya tjänsten ska vara på en arbetsplats där värmen är i princip obefintlig t ex en verkstad. Motionen du får då är att du SPRINGER eller JOGGAR från bussen (gå av någon hållplats innan om det går) FRIVILLIGT bara för att få upp värmen, näst intill svettig, så att kroppen hålls varm i alla fall en 30 min inne på det kyliga kontoret. Sedan SPRINGER man även tillbaka för man är som en isbit och håller på att frysa ihjäl.

Jag hoppas att du också har små barn. Låt de få gå ut och åka pulka. Säg till dem att: - Va inte borta för länge och kom hem när ni ser att det är kolsvart. Skicka sen de till en backe med gatubelysning. De märker då aldrig att det blir mörkt. Tror ni de kommer hem efter en lagom stund när man har sagt: -Va inte borta för länge?

Vänta lite lite förlänge innan du tycker att det är dags att gå och hämta dem. Det är bra för under tiden du håller på att klä på dig termobyxor, jacka, mössa, vantar och skor så börjar en liten panikkänsla krypa fram. Tänk om det har hänt de något?
Lås inte dörren och ställ gärna lite värdesaker precis innanför dörren t ex din handväska med mobil, plånbok, kalender etc etc. Väl utanför dörren ska panikkänslan ha ökat lite och du börjar JOGGA. Nu JOGGAR man på ren vilja, den viljan kanske man inte direkt har annars. Lite extra puschad blir man av den olåsta dörren. Tänk om någon skulle gå in och sno väskan?
Väl framme vid backen så inser du att barnen inte är där. Shit shit shit!
Vart är de? Börja JOGGA tillbaka. Tänk att de har säkert gått hem, annars kan du ta en lite omväg och slinka in hos kompisen som de gick i väg med och kolla om de är där. Det bästa är ju om du på mycket långt håll ser två små skruttar som drar en varsin pulka för då SPRINGER du dem till mötes av lättnad och glädje.

Sedan kan du göra stekta ägg, makrill och lite majonäs.
Rätt gått efter en dag innehållande en del motion.

3 kommentarer:

 1. Hm, låter lte väl, svettigt, tycker jag!

  SvaraRadera
 2. Ja kanske det, men det är väl bra eller?

  SvaraRadera
 3. Puhh....
  Jag blev svettig bara av att läsa!!
  =)

  SvaraRadera