13 januari 2009

Skratta eller gråta - allt på en dag

I dag så när jag kom till fritids för att hämta min 6-åring så ser jag honom, hans kompis L, fritidsledaren G (en kille ca 24,5 år) och en FUL liten tjej.....äh, åååååh, okey då, en söt liten tjej. Fritidsledaren sitter och spelar kort med pojkarna och den lilla ... tjejen tittar på. Min son frågar om han fick följa med sin kompis hem som bor ca 1 mil ifrån oss, kl är 17 och det är en tisdag.
Liiiite trött på den frågan. Nej det går inte idag blev svaret. Han började då att tjafsa med mig och helt plötsligt frågar flicka mig: Har du grönt hår? VA!!
Hm, ja det har jag. Svaret var lungt och sansat. Hur fan kunde ungen se det? Jag är brunett, okey om jag var blond för då kan det ju faktiskt synas. Min sons kompis L tittar frågande på mig och mitt hår. Han har ingen som helst aning om vad vi pratar om, för han SER inte det. Äh, det är en tjejgrej sa jag till honom och blinkade till flickan.


Nästa grej: Jag och mina (suck, sambon läser säkert det här, okey våra) boys avslutade dagen med en bastu. Jätte skönt! Då kom vi in på ämnet rekord. Min äldsta son trodde att världens äldsta man var 1000 år. Så vi googlade på det och hittade en bild på VÄRLDENS ÄLDSTA MAN. Se bilden!

Min 6-åring säger:
Mäh, Morfar ser ju gamlare ut än honom. I det här fallet så skrattade jag.
Till saken hör att hans morfar har inte fyllt 60 år än och ser väldigt ung ut för sin ålder och har alltid gjort. Sådan far sådan dotter. Jaha då ficka jag det sagt också. I alla fall så var ju det rätt roligt. Undra om jag ska berätta det för morfar?

5 kommentarer:

 1. k m k: Ja visst är det, i alla fall när de säger saker om ANDRA :-)

  SvaraRadera
 2. Ungar är ju bara för härliga!!
  Fast... grönt hår?? Har jag missat något?

  SvaraRadera
 3. När man har blont hår och t ex är man mycket i klorvatten så färgas håret grönt. Jag tror att även kalkigt vatten färgar hår grönt. KUL VA!!

  SvaraRadera
 4. Vatten leds via kopparrör, koppar färgar blont hår grönt.
  /M

  SvaraRadera