21 december 2008

Jobba & blogga!

I dag behövde jag åka hemifrån för att jobba på kontoret, men denna kväll tog jag med båda barnen och de fick spela dator. Det de gillar mest. Det kändes så skönt att bara ha de nära mig. Sedan åkte vi till Mac Donalds och åt.
Nu läser deras pappa en saga och nattar de. Då kan jag göra det jag vill BLOGGA! Jag tycker verkligen detta är roligt, men i dag har det inte hänt så mycket som jag kan blogga om.

Det roliga med att blogga är att det är så mycket som öppnar sig. Sånt man inte skulle ha tänkt på annars. Jag tror det blir lite extra hjärngympa. I alla fall jag har börjat tjuvkika lite på buss- och tågresenärer, lyssna på deras samtal, titta lite extra på vad folk har på sig, nästan så att man försöker göra saker så att det händer något t ex knuffa in sig själv i en folksamlig för att se hur folk reagerar. Det blir lite extra tankeverksamhet under ens vardagliga liv. Jag försöker se det roliga i rutinmässiga händelser som man aldrig ens annars reflekterar över.

Det tråkiga är bara att jag har inte ett sådant jobb så att jag kan kasta in inlägg lite då och då, utan det blir ca ett inlägg per dag. Detta pga att jag oftast sitter ute hos kund, men dagarna på mitt kontor kan jag blogga hur mycket jag vill om tiden räcker till, vilket den tyvärr inte gör, som ni nog förstår eftersom jag en söndag kväll får åka in till kontoret för att jobba. Helgerna blir det nog några fler inlägg.

Hoppas det händer något kul i morgon, annars får jag väl se till att göra det, hahaha. Någon som har några bra tips förutom att knuffa in sig själv i en grupp människor?

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Välkommen till bloggvärlden. Den är underbar. Är ju själv rätt ny på det här. Började ju i oktober.
  Välkommen att stalka mig! Kul att du gillar min blogg!

  Ang din fråga om kommentarer så brukar jag, även om det inte tillhör inlägget, skriva en kommentar...eller så mailar jag personen i fråga om det är nåt särskilt.

  SvaraRadera
 2. Tack och super kul att du vill följa min blogg.

  VÄLKOMMEN!

  Vi möts väl på kommentarerna :-)

  SvaraRadera
 3. Såg att du kommenterat mitt inlägg om att sova på jobbet...

  Jag jobbar natt. Sovande.
  Så jag får betalt för att sova kan man säga. Eller. Jag finns till hands om nåt inträffar vill säga. OM nån behöver hjälp.
  Jobbar på gruppbostad för personer med funktionshinder.
  Fast förhoppningsvis inte så länge till...tog min beteendevetarexamen i juni, men har inte fått nåt nytt jobb ännu...=(
  Tog detta nattjobb för att slippa ta studielån under min tid på högskolan. Det var perfekt.
  Men nu. Nu känner jag mig överkvalificerad för att "bara" jobba natt.
  Så nu vet du my story om mitt jobb.;)

  SvaraRadera
 4. Jag sitter vid en dator större delaen av minarbetstid. Mitt problem är att låta bli att blogga på arbetstid. Sånt kan manju få sparken för :)

  SvaraRadera
 5. MorsanMia, kul att du tittade in! Jag skulle vara livrädda att sitta på jobb och blogga nu förtiden. Arbetsgivarna kan ju stoppa in såna där bevakningsprogram i datorerna och man har ingen aning. Jag sitter ju på timtid så jag kan absolut inte surfa, men däremot kommer jag nog kika in på min sida då och då för att se om någon har varit inne på den ;-)

  SvaraRadera
 6. Hej min vän!
  Gör som jag......jag startade en " undersökning" bland mia Akademiker kunder......
  "vilket resmål tycker du är bäst?"
  Har fått en massa bra tips......vart vi ska åka....
  Jag hoppas att jag även snart får en bärbar dator , så även jag kan blogga när jag vill!!
  ha en riktigt trevlig dag!!

  SvaraRadera